Amb quines matèries primeres treballem?

0

La majoria de verdures i hortalisses que utilitzem per als nostres plats son de producció ecològica certificada, també ho son els llegums i l'arròs integral.

De carns consumim la cuixa, la contra cuixa, el pit i les aletes del pollastre, del porc el bistec cuixa, el llom, el cap de llom, el retall magre, la costella, la cansalada, de la vedella el bistec, el fricandó, el retall magre, del conill tallat a trossos o a quarts, del gall d’indi el pit, del xai els palpisos, les espatlles. Només consumim les parts més magres, sempre de primera qualitat. Els elaborats carnics com les hamburgueses mixtes, de porc, de vedella, de pollastre, salsitxes, botifarres, mandonguilles i pilota per a l’escudella, només condimentats amb sal, pebre i espècies.

De peix consumim filet de corvina, maire, salmó, llobarro, orada, tonyina, verat, sardina, sonsos, del bacallà i el lluç gastem el filet, la ventresca, el llom i el medalló, calamar, sepia, gamba, musclo, cloïsses, cranc, etc. Sempre son de primera congelació d’aquesta manera evitem la perduda de nutrients a causa de la seva manipulació i posterior introducció d’additius per a la seva conservació, guanyem en qualitat de producte i en salut per la manca d’additius.

Els ous son frescos del Pla de l’Estany. D'oli només consumim el d’oliva extra per amanir i suau per cuinar i fregir.

La majoria de la pasta que utilitzem és ecològica certificada, ocasionalment integral. Tots els arrebossat els fem amb farina de cigró, d’arròs o blat de moro, queden molt més cruixents, absorbeixen menys oli i son molt més saludables.

De fruites, poma, pera, plàtan, banana, kiwi, pinya, taronja, mandarina, raïm, caqui, pruna, préssec, nectarina, albercoc, síndria, meló, maduixa, magrana, etc. Ocasionalment, també gastem fruita de producció integrada o ecològica.

De làctics consumim els iogurts ecològics de La Selvatana, Delícies del Berguedà i Làctics Peralada, de La Fageda, iogurts, flams, natilles, crema catalana, etc. diversos tipus de formatge com edam, parmesà, fresc per amanides.

Com a postres dolços consumim brownie, coques, bunyols, panellets, etc. casolans i/o de cooperatives catalanes.